De rol van supplementen

Een goede multivitamine zou de algemene dagelijkse hoeveelheid moeten bevatten die we dagelijks nodig hebben om ons immuunsysteem op een stabiel niveau te houden. MAAR… lang niet alle multivitamine is goed. En heb je wel een goede multivitamine, maak je je immuunsysteem hier dan beter mee? Het zal niet snel verslechteren, zeker niet. Maar combineer je het met goede voeding, dan wordt het een ander verhaal. Daarom vind ik voeding ook zo enorm belangrijk! Dit voedt je immuunsysteem, je fysieke maar ook mentale gesteldheid zo goed mogelijk vanuit verschillende hoeken. Alleen een combi tussen alle werelden zal zorgen voor balans in jouw systeem. En balans in je systeem leidt je tot een nieuwe lifestyle die je beter zal dienen.

Wat hoort een goede multivitamine te bevatten?
Een goede multivitamine hoort volgens de ADH (algemene dagelijkse hoeveelheid) zoveel mogelijk van de volgende vitamine en mineralen te bevatten: A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B11, B12, C, D, E, K

En aan mineralen:
Calcium, Kalium, Magnesium, Fosfor, IJzer, Zink, Koper, jodium, Seleen, Chroom, Mangaan, Molybdeen.

En dan dit (let op, hier komt het dus!): er bestaat geen multivitamine die alles van onze dagelijkse behoefte aan vitamine en mineralen bevat! Daarom is het dus ook super belangrijk om dit als BIJPRODUCT te zien bij een gezond voedingspatroon. Supplementen zijn GEEN vervanger van gezonde voeding, maar een aanvulling!

Helaas gebruiken niet alle fabrikanten een even puur product en is het altijd wijs om je te verdiepen in dat wat je suppleert.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *