Let’s Get In Balance

Waarom voel ik mij toch zo vaak niet goed? Ik eet gezond, ik sport, ik drink voldoende water, maar toch… Waarom???
De reden dat jij je niet fit voelt, beroerd, vage klachten hebt, hangt vaak samen met je hormoonbalans.
Als je hormonen uit balans zijn gaat er ergens iets mis.

Omega-3 is een essentieel vetzuur. Dit vetzuur kan je lichaam niet zelf aanmaken en krijg je alleen maar binnen via voeding.

We hebben allemaal een celmembraan. Deze laat voedingsstoffen binnen en stuurt de afvalstoffen naar buiten. Als het celmembraan verhard is door een tekort aan omega-3 vetzuren, kan deze geen voedingsstoffen binnen laten en de afvalstoffen niet naar buiten brengen. Dit blijft dan lekker ronddwalen in het bloed en dit gaat ontstekingen geven, wat dus voor verschillende klachten gaat zorgen.
Hoe meer omega 3 een celwand bevat, hoe flexibeler de wand is en hoe beter processen kunnen plaatsvinden. En dat is echt nodig voor een goede gezondheid. Omega 3 heeft namelijk een gunstige invloed op heel veel vlakken:

– Kort gezegd: Vetten zorgen ervoor dat voedingsstoffen makkelijker in en afvalstoffen makkelijker uit de cel getransporteerd worden.

• Het is belangrijk voor een gezonde hormoonbalans. Dat heeft alles te maken met die flexibele celwand en de mogelijkheid van je cellen om hun functie goed uit te voeren. Het helpt ook menstruatieklachten verminderen en helpt bij PCOS en endometriose.
• Veel lichaamsstoffen, zoals verschillende hormonen, worden gevormd uit het vet cholesterol.
• Cortisol, een van de stress hormonen en nodig om je immuunsysteem in balans te houden, wordt gevormd uit het vet cholesterol.
• Ze zijn nodig om verschillende vitamines, zoals vitamine D, te transporteren.
• Ze zijn nodig om chronische ontstekingen tegen te gaan. Een ontsteking is een nuttige reactie van je lichaam en is belangrijk, bijvoorbeeld om infecties te bestrijden. Maar soms duurt een ontsteking heel lang, zonder dat er sprake is van een infectie of wond. En deze langdurige ontstekingen dragen bij aan bijna elke Westerse welvaartsziekte, zoals hart- en vaatziekten en kanker.
• Wist je dat de helft van je hersenen uit vet bestaat? Je hebt omega 3 vetzuren nodig om je hersenen goed te laten functioneren. Omega 3 kan daarom ook helpen om bijvoorbeeld Alzheimer te verminderen of te voorkomen.
• Het is belangrijk tijdens je zwangerschap. Het kindje in je buik heeft dit nodig voor de ontwikkeling van de hersenen en gebruikt daarvoor jouw omega-3 vetzuren. Ook is het belangrijk om postnatale depressies te voorkomen. Zowel voor, tijdens als na zwangerschap is omega-3 ontzettend belangrijk.
• Ook zijn ze belangrijk bij het vet houden van de huid, wat voor een goede barrière zorgt. De huidbarrière is een belangrijk deel van het immuunsysteem. Het zorgt ervoor dat er geen ongewenste indringers via die route binnen komen.

Meten = Weten, ik kan jouw vetzuren balans testen doormiddel van een klein vingerprikje. Meer weten of bestellen? Stuur een berichtje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *