5 tips: Om gezond af te vallen

Je wilt graag wat kilootjes kwijt. Een crash dieet klinkt heel verleidelijk, met een crash dieet val je immers snel af. Maar stop je ermee, dan kom je ook heel snel weer aan. Ik ben echt anti-dieet, het is stressvol en dat geschommel is zeker niet goed voor je gezondheid.

Ik ga je 5 tips geven om af te vallen, je gezondheid te bevorderen, je meer energie te geven en waarmee je lang van je nieuwe body plezier zult hebben.

1. Juiste voeding
Vul je bord met de juiste combinaties zodat je alle voedingsstoffen binnen krijgt. Kies CLEAN! Zeg JA tegen goede complexe koolhydraten uit groente, havermout, quinoa en zoete aardappel. En zeg JA tegen gezonde vetten. Zet bewerkte voedingsmiddelen en suikers opzij, of NEE, gooi ze gewoon het huis uit en kies voor gezondere opties.

2. Water
Voordat je in de ochtend gaat eten en een kop koffie neemt, neem dan eerst een glas lauw/warm water met wat schijfjes gember en sap van een halve citroen. Dit helpt je lichaam om gifstoffen naar buiten te brengen, voedingsstoffen door ons lichaam te transporteren, onze lichaamstemperatuur te reguleren.

Drink gedurende de dag door voldoende water. Voeg wat komkommer of citroen, verse muntblaadjes, rozemarijn of gember toe voor een lekker smaakje.

3. Mindset
Gedachten beïnvloeden het succes van afvallen. Vaak is het de ontbrekende sleutel als het afvallen niet lukt. Wil jij wat kilootjes kwijt, maak dan haalbare doelen die je af kan strepen. Ga jezelf niet straffen als je even een mindere dag hebt.

4. Bewegen
Beweeg elke dag minstens 30 minuten aaneengesloten. Dat kan zijn fietsen, in de tuin bezig zijn, stofzuigen, lopen met de hond en dergelijke. Eigenlijk alles, als je hartslag maar iets hoger is dan in ruststand. Pak de fiets in plaats van de auto, dat is al geweldig. En doe 3x in de week een conditie- en krachttraining.

5. Voldoende slaap
Slaap minimaal 7-8 uur per dag. Als je voldoende slaapt kan dit enorm helpen met afvallen. Bij een tekort aan slaap gaan je namelijk veel snaaien. We zijn dan constant op zoek naar iets wat ons energie kan geven. Eindstand: we maken vaak minder verantwoorde keuzes op het gebied van eten en in beweging hebben we al helemaal geen zin.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *