5 tips voor een gezonde hormoonproof BBQ

Het is tropisch warm in Nederland, de BBQ’s gaan massaal aan en we genieten van de lange warme gezellige zomeravonden.

Als we aan bbqen denken dan denken we aan vlees, vette suikerrijke sausjes, stokbrood met een dikke laag kruidenboter en wijn en bier. Maar groente… Wist je dat ook een gezonde BBQ overheerlijk kan zijn? Je lichaam en hormonen worden hier helemaal happy van!

 1. Groente
  Waarom niet meer groente op de BBQ? Gegrilde groente is echt zo lekker. Denk dan aan courgette, paprika, aubergine, groente-spiesjes, portobello’s. TIP: Vooral groene groenten zijn ontzettend goed voor je, want ze bezitten veel vezels, vitamine en mineralen. Neem heerlijke frisse salade’s als bijgerecht. Het is belangrijk om elke dag aan je groente te komen. Eet iedere dag minimaal 350 gram groene groenten!
 2. Zoete aardappelen i.p.v stokbrood
  Stokbrood met kruidenboter, oef, een echte caloriebom. Neem een zoete aardappel als alternatief. Geloof mij, je wilt nooit meer stokbrood met kruidenboter.
  Snij de zoete aardappel bovenaan in dunne plakjes (soort waaier), laat hem onderaan heel. Besprenkel met olijfolie, knijp er wat knoflook over uit en strooi er wat peper en zout over. Leg hem ongeveer anderhalf uur op de BBQ en geniet (kan ook in de oven).
 3. Vlees
  Koop sowieso vlees die niet vooraf is gekruid. Het voorgekruide vlees bij de supermarkt zit vaak vol suikers, smaakversterkers en andere toevoegingen die zo niet nodig zijn! Maak je eigen kruidenmix, zo weet je wat er op je vlees gaat. En koop vlees van goede hoge kwaliteit. Beperk de BBQ ook met 1 stuk vlees, als je gewoon je warme maaltijd eet eet je toch ook geen 3 of 4 lappen vlees?
 4. Vis
  Vis en schaaldieren zijn ook overheerlijk op de BBQ. Denk aan een lekker stukje zalmfilet of witvis. En ja, ook heerlijk zelf gekruid met simpel wat peper en zout.
 5. Sausjes & Dips
  Wil je er per se sausjes en dips bij, maak deze dan zelf. Het is echt super simpel en zoveel lekkerder, er zit echt veel meer smaak aan als je het zelf maakt.

  Recept voor knoflooksaus:
  200 gr mayonaise
  200 gr kefiryoghurt
  3 teentjes knoflook
  4 sprietjes bieslook
  1 el citroensap
  Zout en peper naar smaak

  Bereiden:
  Doe de mayo, yoghurt, citroensap, peper en zout in een kom en meng goed door elkaar. Knijp de knoflookteentjes erover uit, snij de bieslook fijn en voeg eraan toe. Nog eens goed roeren en klaar is je saus.

  Morgen deel ik een heerlijke limonade voor bij de BBQ

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *