Hoge omega-3 gehalte goed voor moeder en baby

In Nederland krijgen jaarlijks ruim 23.000 vrouwen, die zwanger zijn en/of bevallen zijn, een depressie.
De moeder kan in de tijd van de zwangerschap wel tot 3% van haar hersenmassa verliezen. De DHA-status van de moeder gaat tijdens de zwangerschap met 50% omlaag. Dit kan leiden tot een tekort bij de moeder met mogelijk lichamelijke en psychische klachten tot gevolg. Tijdens de zwangerschap èn het geven van borstvoeding is het van belang om de juiste hoeveelheden DHA en EPA binnen te krijgen.


De baby gebruikt jouw voorraad
95% van de mensen heeft al een tekort aan omega-3 vetzuren, dus je kan nagaan dat de meeste vrouwen al een te laag omega-3 gehalte hebben voordat ze zwanger raken. Zodra je zwanger bent gaat de baby starten met het gebruik van de voorraad aan omega-3 van de moeder, onafhankelijk of moeder genoeg vetzuren heeft of niet. De baby heeft deze vetzuren hard nodig voor de ontwikkeling van de hersenen, hart en bloedvaten, ogen en motoriek. Heeft de moeder al een tekort aan omega-3, dan is het gevolg een extreem lage omega-3 gehalte bij de moeder.

Start ruim voor de zwangerschap met een hoogwaardige omega-3
Het is echt van groot belang dat je de zwangerschap al in goede conditie begint. Begin zeker 3 tot 6 maanden voordat je zwanger wilt worden al met de opbouw van een goede omega-3 voorraad. Dan ben je ruim op tijd en leg je een goede bodem voor jou èn je baby. De voorraad die jij hebt opgebouwd loopt in sneltreinvaart terug, dus je moet er voor zorgen dat je dagelijks voldoende omega-3 vetzuren inneemt om jouw voorraad op peil te houden.

Na de zwangerschap en tijdens borstvoeding
Ook na de bevalling en tijdens het geven van borstvoeding is het aan te raden om voldoende visolie binnen te krijgen. Via de borstvoeding kan de zuigeling namelijk de omega-3 vetzuren nog binnen krijgen en dat is nog steeds belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen.

Haal je omega-3 uit de juiste bron
Een omega-3-supplement van hoge kwaliteit is van groot belang! Wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Stuur me dan een mail mirella@mirellaklanke.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *