Selecteer een pagina

Verminderde vruchtbaarheid is iets wat steeds vaker voor komt, zowel bij de man als bij de vrouw.
Bij vruchtbaarheidsproblemen kan er iets mis gaan bij de eisprong, de bevruchting van de eicel, of bij het innestelen van het bevruchte eitje. Vaak heeft dit te maken met een disbalans in de hormoonhuishouding. Door je hormonen in balans te brengen zie je vaak dat de kans op zwangerschap vergroot.

NOTE: Natuurlijk telt ook voeding, mindset, beweging etc mee.

Voor een succesvolle innesteling is progesteron nodig!

Bij veel mensen is stress tegenwoordig chronisch. Als we stress hebben gebruikt ons lichaam het hormoon progesteron om extra stresshormonen aan te maken, en hierdoor blijft er weinig progesteron over. En laten we nou juist progesteron hard nodig hebben voor de uitrijping van baarmoederslijmvlies om een eitje goed te kunnen laten innestelen. Daarnaast zorgt progesteron er ook voor dat, als het eitje eenmaal goed is ingenesteld, het slijmvlies intact blijft.
Daalt de spiegel van progesteron, of heb je te weinig aan progesteron, dan wordt de baarmoederslijmvlies èn het eitje afgestoten.

Progesteron zorgt er niet alleen voor dat je zwanger kunt worden, maar het zorgt er ook voor dat je zwanger blijft. Het is dan ook belangrijk dat je in de eerste maanden van de zwangerschap voldoende progesteron aanmaakt.

Symptomen van een progesteron tekort

 • Onregelmatige cyclus
  (Wanneer je niet ovuleert, produceren de eierstokken geen progesteron).
 • Uitblijvende menstruatie
 • (Heftige) pijnlijke menstruatie
  (Dit kan gebeuren als er een langdurig tekort is aan progesteron. Oestrogeen zal hierdoor verhoogd zijn, dit noemen we oestrogeen dominantie).
 • Spotting
  (Dit gebeurt een paar dagen voordat je ongesteld moet worden) .

Progesteron verhogen (natuurlijke wijze)

 • Verlaag stress
 • Stress is een hele grote boosdoener, onderschat dit niet.
 • Vitaminen, mineralen en kruiden
  Helaas komen we in deze huidige tijd belangrijke nutriënten tekort. We hebben echt aanvulling nodig van goede supplementen.
  Laat je altijd door een orthomoleculair therapeut of hormooncoach inlichten over wat JIJ nodig hebt. Ga niet zelf aan de slag, het kan namelijk ook tegen je werken als je niet het juiste neemt.
 • Magnesium
  Iets waar ook veel mensen een tekort aan hebben. Magnesium beïnvloedt onder andere de hypofyse, die FSH (Folliculair Stimulerend Hormoon), LH (Luteïniserend Hormoon) en TSH (schildklierstimulerend hormoon) vrijgeeft. Deze hormonen reguleren op hun beurt de productie van oestrogeen en progesteron.
 • Vezels
  Deze zijn belangrijk voor een goede hormoonbalans en is belangrijk voor een goede stoelgang en het verwijderen van gemetaboliseerde hormonen.

Je leest het: het hormoon progesteron is ontzettend belangrijk als je zwanger wilt worden, brengt je stress omlaag en zorgt voor een goede hormoonbalans.

Heb je problemen rond je menstruele cyclus, wil het zwanger worden niet lukken, wil je je hormonen in balans brengen? Meld je dan aan voor mijn online programma SH!T wat niemand je vertelt als je gezond zwanger wilt worden.