Selecteer een pagina

Waarschijnlijk denk je hier niet bij na. Ademhalen is zo vanzelfsprekend, iedereen doet het zonder er bij na te denken. Maar een goede ademhaling is ontzettend belangrijk. Een ademhaling is niet alleen leven. Een goede ademhaling is ook goed voor je hersenen, het is een energiebron, zorgt voor een goede bloeddoorstroming etc. Maar het is ook zeer belangrijk voor de vruchtbaarheid.

Ademhaling en een kinderwens
Als je een kinderwens hebt en het wil maar niet lukken, levert het vaak veel stress (ja daar is hij weer) en verdriet op. In tijden van stress is je ademhaling vaak anders. Je gaat vaak hoger, sneller en onregelmatiger ademen.

Het mooie van de ademhaling is dat je deze bewust kunt sturen. Je kunt hiermee de lichamelijke reactie op stress en spanning verminderen.

Een goede ademhaling zorgt voor…

1. Stress verminderen
Ja, laat ik maar weer gelijk met deze in huis vallen. Stress is echt funest voor iedereen, maar zeker als je zwanger wilt worden.

2. Verhoogt de vruchtbaarheid
Door een goede ademhaling verhoogt het zuurstofgehalte in je bloed. Hierdoor krijg je meer zuurstoftoevoer ook naar je organen, dus ook naar de voortplantingsorganen. Je krijgt meer balans in de hormonen, het verbetert je baarmoederslijmvlies en je menstruele cyclus kan regelmatiger worden.

3. Algehele lichamelijke gezondheid
Ook een ontzettend belangrijke is natuurlijk je gezondheid. Is er voldoende zuurstof, dan kunnen ook je cellen steeds weer opnieuw worden aangemaakt.

Daarnaast zorgt een goede ademhaling ook voor:

  • Verbetering van het immuunsysteem
  • Bevordering van de spijsvertering
  • Verlaging van je bloeddruk
  • Verbetering van de nachtrust
  • Verbetering van de hersenfunctie

En ook niet te vergeten: een goede ademhaling is goed voor het zenuwstelsel.

Zoals ik in het begin al zei, ademhaling is dus meer dan alleen leven.