Selecteer een pagina

Als je zwanger wilt worden is het belangrijk dat je je lichaam goed voorbereidt en dus ook reserves van vitaminen, mineralen en goede vetten opbouwt. Een zwangerschap vraagt veel van je lichaam. Je lichaam en kindje zullen veel van je reserves aanbreken. Het is dan ook belangrijk om tijdens de zwangerschap de reserves elke dag opnieuw aan te vullen. Doe je dit niet, dan zal het kindje alles van de moeder onttrekken.

Omega-3 werkt ontstekingsremmend

Goede vetten werken ontstekingsremmend, maar ze beschermen ook tegen de vrije radicalen die schade kunnen brengen aan de eicellen, spermacellen en het embryo.

Krijg je de foute vetten (teveel aan omega-6), dan kunnen deze de cellen verharden, ze bevorderen de ontstekingen in het lichaam. Dit kan een reden zijn dat de innesteling mislukt, of dat de eicelkwaliteit vermindert en bij de man dat de spermacellen schade hebben.

Omega-3 vetzuren

Omega-3 vetzuren spelen een ontzettend belangrijke rol in het reguleren van je hormoonbalans. Daarnaast heeft het ook een positieve effect op de vruchtbaarheid.
Onderzoek wijst uit dat het een positief effect heeft op de kwaliteit van de ei- en zaadcellen. Daarnaast zorgt het er ook voor dat het baarmoederslijmvlies beter kan worden opgebouwd. Een goed opgebouwd baarmoederslijmvlies is nodig voor de innesteling van het vruchtje.

Tijdens je zwangerschap draagt omega-3 DHA (DocosaHexAeenzuur) bij aan de normale groei en ontwikkeling van de hersenen en ogen van je baby.
In het laatste trimester van je zwangerschap groeien de hersenen van je kindje in verhouding veel. Is er niet genoeg omega-3 aanwezig, dan onttrekt het kindje de omega-3 vetzuren aan het lichaam van de moeder. Gevolg is dan dat er tekorten ontstaan bij de moeder. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het gevolg van een tekort aan omega-3 in de hersenen bij de moeder kan leiden tot een pre- en postnatale depressie.

Na de zwangerschap en tijdens borstvoeding

Na de zwangerschap en wanneer je borstvoeding geeft blijft het van belang dat je voldoende omega-3 binnen krijgt. Omega-3 is een bouwstof voor je brein en het blijft een hele grote rol bij de ontwikkeling van de hersenen van de baby spelen.

Vetzurentest

Bij mij kan je ook een test doen om jouw vetzurenbalans te testen, deze analyseert de omega-3, omega-6 en andere vetzuren in je bloed. 
Dit gaat door middel van een paar druppels bloed uit je vingertop. De test meet 11 vetzuren en het volgende;

  • Beschermingswaarde tegen ontstekingen.
  • Je balans omega 6:3.
  • Omega-3 in je bloed.
  • De omzetting naar omega-6.
  • De hardheid van je celmembraan.
  • Je geestelijke gezondheid.

Na de test kun je de uitslagen binnen 20 dagen opvragen.

Wil jij ook weten hoe jouw verhoudingen zijn?

Neem dan contact met mij en we gaan als volgt te werk: ik zorg dat jij de juiste producten ontvangt en we gaan de bloedtest doen. Dit kun je thuis uitvoeren door middel van de zelftest, maar je mag ook bij mij langs komen in mijn praktijk en dan help ik je daarbij.

Nadat we de uitslag van de test binnen hebben, vertel ik je de uitkomst en ontvang je van mij een advies. Je gaat starten met de olie en we testen na 4 maanden weer. Je zult zien welke veranderingen er zijn opgetreden, maar je zult al veel eerder de voordelen van de olie gaan ervaren.