Selecteer een pagina

19 jaar geleden kreeg ik mijn postnatale depressie, in die tijd werd mij antidepressivum voorgeschreven.
Ik was 23 jaar en nam alles maar gewoon aan, toen wist ik niet beter.

Toen het weer goed met mij ging is mij nooit verteld dat ik weer kan stoppen, want ja, dat ene pilletje kan geen kwaad, dus ik ging er ook zonder na te denken mee door.

Toen ik een paar jaar geleden de opleiding deed tot hormoonexpert kwam ik er uiteindelijk achter waarom ik de depressie heb gekregen. Ik ging verder op onderzoek uit, las wetenschappelijke artikelen en ging mij meer en meer verdiepen in de pre- en postnatale depressies.
Uiteindelijk wilde ik er vrouwen mee gaan helpen. Maar voornamelijk ook vrouwen laten weten hoe belangrijk het is om je lichaam echt voor te bereiden op een zwangerschap, om zo de kans op een pre- en postnatale depressie te verkleinen of zelfs te voorkomen.

Maar ik wilde ook laten weten en zien dat er anders gekeken moet gaan worden naar een pre- en postnatale depressie en dat het echt niet altijd nodig is om direct aan de anti depressivum te gaan. Dat het ook op holistische wijze en lifestyle aangepakt kan worden, zeker als je kan achterhalen waarom jij die depressie hebt.

Daarom ben ik ook de opleiding tot Brain Balance Coach gaan volgen, om voornamelijk ook eerst keihard aan mijzelf te werken. Ik ben er altijd eentje van eerst zelf ervaren en dan de wereld ingooien.

Nu, 2 jaar later, kan ik echt zeggen dat het zoveel beter met mij gaat. Toen ik de opleiding begon ben ik supplementen gaan gebruiken die echt speciaal op mijn eigen behoeften waren geadvisseerd.
Ik ben het trouw gaan nemen en al snel voelde ik mij beter. Ik nam ook nog steeds mijn medicatie, want ik was er nog niet aan toe om te stoppen. Ik was met de opleiding ook zo hard met mijzelf aan het werk, de muur die ik om mij heen had gebouwd werd langzaam afgebroken.

Ik was al wel aan het rommelen met mijn medicijnen (dan nam ik het wel, dan weer niet), maar dacht ik al wel dat dit geen zin had. Zo werken die medicijnen toch niet? Maar ja, die angst, stel dat…

En nu ben ik dan echt gestopt, ik voelde dat ik er klaar voor was.
Ik ging naar Charlotte toe (van wie ik vandaag les had). Ik wil echt van die antidepressivum af, kan jij mij asjeblieft advies geven? Want ik voel me down, meer gestresst, heb een kort lontje. Ja, echte afkickverschijnselen omdat ik zo pats boem ermee ben gestopt (is ook geen aanrader om het zo te doen!).
Charlotte heeft mij advies gegeven over de supplementen die ik moet nemen, in plaats van de medicijnen. En daar ben ik mee gestart.

Ik vind het echt eng. Ik kom nu echt uit dat hokje dat voor mij zo veilig voelde (voelde ik me wat minder, dan nam ik maar weer een antidepressivum in en voelde ik mij weer goed. Tsja, dat is echt iets wat in je hoofd zit).

Ik ga jullie de komende tijd meenemen en vertel jullie wat dit met mij doe en hoe het gaat.

Al 2 jaar ben ik hier dus mee bezig en dit lijkt misschien lang, maar ik ben dan ook al 19 jaar aan de antidepressivum en ik heb ook nooit echt de juiste hulp hierbij gekregen om er vanaf te komen, dus dan duurt het zeker langer.

Ik wil jullie heel graag laten zien dat een pre- en postnatale depressie geen zwakte is. Er vooruit durven komen, en er op de juiste manier mee handelen. Daar gaat het om en dat is belangrijk.
En dat handelen, daar moet je soms heel diep voor gaan. Zo diep dat het tot in je jeugd kan gaan. Als je het vanuit de kern aan gaat pakken, ga je er ook op langere termijn van profiteren.

Belangrijk! Stoppen met medicijnen als antidepressiva moet je echt onder begeleiding en stapsgewijs doen, dit is echt het beste.