Mijn missie is om zoveel mogelijk vrouwen met een prenatale en postpartumdepressie te helpen. Zodat jij weer je energie, geluk, gezondheid en lichaam terug krijgt waar jij je goed bij voelt.

Naast mijn professionele ervaring ben ik ook zelf ervaringsdeskundige

 
 

Hoge omega-3 gehalte goed voor moeder & kind

In Nederland krijgen jaarlijks ruim 23.000 vrouwen, die zwanger zijn en/of bevallen zijn, een depressie.

 

De moeder kan in de tijd van de zwangerschap wel tot 3% van haar hersenmassa verliezen. De DHA-status van de moeder gaat tijdens de zwangerschap met 50% omlaag. Dit kan leiden tot een tekort bij de moeder met mogelijk lichamelijke en psychische klachten tot gevolg. Tijdens de zwangerschap èn het geven van borstvoeding is het van belang om de juiste hoeveelheden DHA en EPA binnen te krijgen.

𝐃𝐞 𝐛𝐚𝐛𝐲 𝐠𝐞𝐛𝐫𝐮𝐢𝐤𝐭 𝐣𝐨𝐮𝐰 𝐯𝐨𝐨𝐫𝐫𝐚𝐚𝐝
95% van de mensen heeft al een tekort aan omega-3 vetzuren, dus je kan nagaan dat de meeste vrouwen al een te laag omega-3 gehalte hebben voordat ze zwanger raken. Zodra je zwanger bent gaat de baby starten met het gebruik van de voorraad aan omega-3 van de moeder, onafhankelijk of moeder genoeg vetzuren heeft of niet. De baby heeft deze vetzuren hard nodig voor de ontwikkeling van de hersenen, hart en bloedvaten, ogen en motoriek. Heeft de moeder al een tekort aan omega-3, dan is het gevolg een extreem lage omega-3 gehalte bij de moeder.

 

Persoonlijke begeleiding

LACH: Een lach is zo vanzelfsprekend, maar wat als je depressief bent?

 
 

Uit onderzoek blijkt dat de kans op een postnatale depressie vermindert bij voldoende inname van omega-3 tijdens de zwangerschap. Daarnaast wordt de kans op allergische klachten verminderd.

𝗢𝗻𝘁𝘄𝗶𝗸𝗸𝗲𝗹𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗳𝗼𝗲𝘁𝘂𝘀
Als je ervoor gaat om zwanger te worden gaan we allemaal massaal aan de foliumzuur, want we weten dat dit belangrijk is. Persoonlijk vind ik dat foliumzuur en omega-3 in één adem genoemd zou moeten worden. Tijdens de zwangerschap heeft de moeder veel meer omega-3 nodig en de baby (foetus) heeft dit nodig voor een goede ontwikkeling. De ontwikkeling van bijvoorbeeld de hersenen en het netvlies wordt bevorderd bij voldoende inname van omega-3. De baby heeft dus echt die omega-3 nodig, maar jij als moeder ook! De baby zal namelijk het voorraad dat jij aan omega-3 hebt op snabbelen. Bij moeder ontstaat dan een tekort.

 

 
 

Omega-3

HEB JIJ JE OMEGA-3 EN 6 IN BALANS?

 

90% van de Nederlanders hebben dit namelijk niet en open hierdoor risico op gezondheidsproblemen! Omega-6 krijgen wij in overvloed binnen en werkt ontstekingsbevorderend. Dit zijn de ongezonde vetten en vindt je o.a in koek, frituur, brood en andere bewerkte voeding. Wanneer jij dit met regelmaat eet en te weinig tot geen omega-3 binnen krijgt, dan er een hele grote kans dat je een verstoorde vetzuurbalans hebt. Dit kan leiden tot gezondheidsproblemen, vage klachten of ziekten.

 

Mirella vraagt

Neem jij een goede omega-3?

Er zijn veel vrouwen die last hebben van menstruatiepijn. De meeste menstruatieklachten komen voor bij meisjes.

Menstruatiepijn kan erg veel impact hebben op je dochter, iedere maand weer opnieuw. Meerdere studies tonen aan dat vrouwen die omega-3 nemen minder last hebben van menstruatiepijn en stemmingswisselingen.

 

De Pil

Nee dank je!

 

Als meiden bij de huisarts komen met pijnlijke, heftige of onregelmatige cyclus, schrijven ze vaak de pil voor. Dit gebeurde ook bij mijn dochter. Ze heeft het 3 dagen gebruikt, maar ik had er geen goed gevoel bij. Dus ik ging op zoek naar alternatieven. Maar goed ook dat ik naar mijn gevoel luisterde…

𝗪𝗮𝗮𝗿𝗼𝗺 𝘀𝘁𝗮 𝗶𝗸 𝗻𝗶𝗲𝘁 𝗮𝗰𝗵𝘁𝗲𝗿 𝗱𝗲 𝗽𝗶𝗹?
De pillen zijn eigenlijk synthetische hormonen. Ze zijn chemisch en totaal niet te vergelijken met onze lichaamseigen hormonen. Door het gebruik van de pil wordt het ritme van je cyclus uitgeschakeld en gaat dit geregeld worden door dat pilletje. En hierdoor raken je hormonen uit balans. Klachten die je kan gaan ervaren door het gebruik van de pil zijn aankomen, neerslachtig/depressieve gevoelens of vermoeidheid. Dit besef je misschien nog niet als je jonger bent, maar vaak als je ouder bent en je stopt met de pil, ga je nadenken en kan het voelen of er een donkere wolk boven je hoofd wegtrekt.

Maar wat zijn nu goede alternatieven om je klachten te verminderen en je menstruatie soepeler te laten verlopen?
Magnesium, saffraan en vitex agnus castus bijvoorbeeld.

Uiteraard is er meer wat je op een natuurlijke manier kan doen om klachten te verminderen en je menstruatie soepel te laten verlopen.

Heeft je dochter problemen met de menstruatie? Dan is de Moeder – Dochter Hormoonbalans Methode wat voor jullie.

Samenwerkingen

Ook samenwerken met Mirella Klanke, neem dan contact op via mirella@mirellaklanke.nl