Mirella Klanke

Wie ben ik nou

alles over mij 

 

 

Wie is Mirella

Een lach is zo vanzelfsprekend, maar wat als je een postpartum depressie hebt?

 

Na mijn bevalling 17 jaar geleden kreeg ik kraamkoorts. Op dat moment ging alles langs mij heen door de hoge koorts. Een paar weken later kwam de eerst paniekaanval en ik wist niet wat mij overkwam. Na mijn huwelijk, 2 maanden na de bevalling, werden de paniekaanvallen steeds erger. Ik durfde ook niet meer naar buiten, dus ik ging met lood in mijn schoenen naar de huisarts. Een postnatale depressie was de conclusie. Ik kreeg anti depressiva en moest naar de psycholoog. Die anti depressiva was echt verschrikkelijk: de volgende dag was ik aan het overgeven, ik was slap en ik kon mijn zoon niet vasthouden, slappe armen en volledig in paniek. “Die troep neem ik nooit meer!” riep ik. Maar ik moest wel en van de Xeroxat ging ik naar de Prozac, langzaam opbouwen en met hulp van het RIAGG, waa ik mij niet op mijn gemak voelde, op naar een andere psychiater, weer het verhaal opnieuw vertellen.  wat voelde ik me verschrikkelijk! Ik heb vele psychiaters gehad wat allemaal niet hielp.

 
 
 

“Onder de angst ligt de overwinning”

Ik durfde dus niet naar buiten, maar ik moest. Ik heb een kind op de wereld gezet en die mag ik dat allemaal niet ontnemen.

Ik verplichte mijzelf en met een verwilderd hoofd vloog ik door de straten heen om boodschappen te doen. Gelukkig kwam toen net de zelfscan bij de AH, dus vloog ik als een idioot door de AH heen met de zelfscan om weer zo snel mogelijk naar huis te rennen.

Ik werd vergeetachtig. Jemig, hoe vaak ik niet eten heb klaargezet en het gas al aandeed, om vervolgens in paniek te zijn omdat ik gas rook. Gelukkig rook ik niet, anders waren we de lucht ingegaan. Ik heb nu dan ook een inductiekookplaat, die hebben we puur vanwege die situatie genomen.

Waar veel moeder hun kind afstoten trok ik hem juist erg naar mij toe. Ik was vreselijk bang om dood te gaan, want als ik dood zou gaan zou hij op een gegeven moment juist een andere moeder krijgen. En hij gaat haar mama noemen, hij zal mij niet kennen, maar IK ben zijn moeder! 

 

“Zodat jij weer je energie, gezondheid blije moederschap terug krijgt”

Na 17 jaar kwam ik erachter dat ik eigenlijk tijdens de zwangerschap al depressief was, ik was de hele zwangerschap al angstig om mijn kindje kwijt te raken. Ik liep de deur bij de verloskundige plat met ik voel een harde buik, de baby voel ik niet bewegen, ik moet het hartje even horen!

Mirella’s missie is om zoveel mogelijk vrouwen te helpen en te laten zien wat de achterliggende oorzaak van je depressie is. Want als je dit begrijpt, pak je met liefde een andere leefstijl aan. 

Als ik had geweten wat ik nu weet, had ik het anders aangepakt, want je kan wel aan de antidepressiva gaan, psychologen bezoeken. Als de basis van het lichaam niet in balans is, de neurotransmitters en hormonen boodschappen niet doorgeven in- en aan je hersenen dan blijf je in die vicieuze cirkel zitten.

Volg Mirella

Let the food be the medicine and the medicine be thy food